Εργαλεία & Συμβουλές


Πως μπορώ να …

Πως μπορώ να αλλάξω τον κωδικό σε Windows 10 αν δεν τον θυμάμαι; Πως μπορώ να παρακολουθώ τα κανάλια του βρετανικού BBC από τον υπολογιστή μου δωρεάν;

Expat-Shield-VPN-ConnectΜπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά από την ιστοσελίδα του BBC όλα τα κανάλια (BBC1, BBC2, BBC3, BBC4 κ.α.) αρκεί η διεύθυνση IP του υπολογιστή σας να είναι βρετανική. Αυτό μπορεί να παρακαμφθεί με την βοήθεια κατάλληλου προγράμματος όπως π.χ. το ExpatShield. Κάντε τα ακόλουθα:

  • Πηγαίντε στην διεύθυνση http://www.expatshield.com και κάντε κλίκ στο κουμπί “Download Expatshield”. Κατεβάστε το στον υπολογιστή σας και εγκαταστήστε το.
  • Στη γραμμή εργασιών κάντε κλικ στο εικονίδιο του Expatshield και επιλέξτε “Connect/ON” (δείτε σχήμα παρακάτω)
  • Αμέσως θα ανοίξει μία νέα σελίδα στο φυλλομετρητή σας (Firefox, IE, Safari, Chrome κλπ) που θα σας ενημερώσει οτι από εκείνη την στιγμή μπορείτε να σερφάρετε ανώνυμα σαν να είσασταν κάτοικοι Μεγάλης Βρετανίας.
  • Τώρα μπορείτε να πάτε στην ιστοσελίδα του BBC (http://www.bbc.co.uk/iplayer/tv/bbc_one_london/watchlive) και να δείτε ζωντανά τι προβάλουν τα κανάλια.
Πως θα βρώ την IP διεύθυνση του router μου;
 Ανοίξτε παράθυρο γραμμής εντολών κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη, έπειτα κάντε κλικ στην εντολή Όλα τα προγράμματα, επιλέξτε Βοηθήματα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Γραμμή εντολών. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε ipconfig και στη συνέχεια πατήστε Enter.. Η Προεπιλεγμένη πύλη (Default Gateway) είναι η διεύθυνση IP του router.

ipconfig

Πως μπορώ να ενσωματώσω υπότιτλους σε ένα βιντεάκι;
Αρχικά θα κατεβάσετε το δωρεάν πρόγραμμα FreeMake Video Converter. Θα κάνετε κλικ στο κουμπί +Βίντεο και θα επιλέξετε το βίντεο που θέλετε. Μέσα στο παράθυρο του FreeMake θα εμφανιστούν οι πληροφορίες για τις διαστάσεις, τον τύπο κλπ του βίντεο. Στο τέλος εμφανίζεται το κείμενο χωρίς υπότιτλους. Θα κάνετε κλικ πάνω του για να επιλέξετε το αρχείο με τους υπότιτλους. Τέλος επιλέξτε στο κάτω μέρος σε τι μορφή θα θέλατε το βίντεο να γίνει και πατήστε το κουμπί Μετατροπή. Αν θέλετε επιπλέον αλλαγές στο μέγεθος των υπότιτλων, στην γραμματοσειρά κλπ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Freemake Subtitles Pack

Freemake1               Freemake2

Πως μπορώ να φτιάξω ένα καλώδιο RJ4-5; Πως μπορώ να δω τι περιέχει ένα αρχείο με κατάληξη .iso;
Ένα αρχείο με κατάληξη .iso περιέχει άλλα αρχεία τα οποία όμως για να τα δούμε θα πρέπει να τα εγγράψουμε σε CD ή DVD. Για να μην χαλάτε όμως CD και DVD μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα όπως π.χ. ISO Opener 
Πως μπορώ να απενεργοποιήσω το Κέντρο αποστολής του Microsoft Office;
http://besttips77.blogspot.gr/2013/11/how-disable-office-2013-upload-center_5456.html
Πως μπορώ να παρακολουθώ το σπίτι μου από τον υπολογιστή μου ή το κινητό μου;
Πως μπορώ να φτιάξω ένα web cast;
Τι να κάνω αν ο υπολογιστής μου κολλήσει ιό;
Αν ο υπολογιστής σας “κολλήσει” ιό τότε το καλύτερο είναι να κατεβάσετε ένα καλό αντιικό πρόγραμμα σε μορφή liveCD. Τα προγράμματα αυτά είναι σε μορφή .iso και αν γραφούν σε CD τότε αυτό γίνεται bootable (δηλαδή αν το βάλετε στον υπολογιστή σας και τον ξεκινήσετε ο υπολογιστής δεν φορτώνει τα windows αλλά το αντιικό που υπάρχει στο CD). Καλό είναι ο υπολογιστής σας να είναι συνδεδεμένος με το ίντερνετ ώστε το αντιικό να ενημερωθεί προτού ξεκινήσει να ελέγχει τον υπολογιστή σας. Τρία εξαιρετικά και δωρεάν αντιικά προγράμματα είναι τα ακόλουθα:

Αντί για CD μπορείτε να χρησιμοποιήσετε USB stick (προτιμότερο).Τα πλεονεκτήματα είναι σημαντικά:

  • Τα USBstick μπαίνουν και σε υπολογιστές χωρίς CD-DVD player.
  • Μπορείτε να εγκαθιστάτε νεότερες εκδόσεις του αντιικού σε αυτά ενώ το CD πρέπει να αντικατασταθεί.

Για να δείτε πως θα το κάνετε πηγαίνετε εδώ.

Τι να κάνω για να μην κολλήσω ποτέ ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα;
Πως μπορώ εύκολα, γρήγορα και δωρεάν να φτιάξω μια απλή ιστοσελίδα στο Internet;

Αν θέλετε να κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα γρήγορα, χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις και δωρεάν τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα της εταιρείας webnode η οποία μάλιστα υποστηρίζει και Ελληνικά. Στα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής συμπεριλαμβάνονται οι περιορισμένες επιλογές όσο αναφορά την αισθητική της ιστοσελίδας και την διεύθυνση της (θα είναι της μορφής http://οτιθέλετε.netai.gr και όχι http://www.οτιθέλετε.gr). 

Πως μπορώ να διαγράψω ένα αρχείο ή φάκελο που αρνείται να διαγραφεί με τον συνήθη τρόπο;

Ανοίξτε παράθυρο γραμμής εντολών κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη, έπειτα κάντε κλικ στην εντολή Όλα τα προγράμματα, επιλέξτε Βοηθήματα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Γραμμή εντολών. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε rd /s “\\?\C:\bad\folder\path “ όπου C:\bad\folder\path είναι η διεύθυνση του φακέλου που έχει το πρόβλημα και στη συνέχεια πατήστε Enter. 

Πως γίνεται η διακίνηση πειρατικού λογισμικού στο Internet;
Πως να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές διαφημίσεις σε ιστοσελίδες.
Το Adblock Plus είναι μία επέκταση για Mozilla Firefox, Google Chrome, και Opera, που εμποδίζει την εμφάνιση διαφημίσεων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Πως μπορώ να ανεβάσω/ κατεβάσω βιντεάκι στο Youtube;
Πως μπορώ να αποθηκεύσω στον υπολογιστή οποιοδήποτε βιντεάκι βλέπω σε ιστοσελίδα (JAKSTA);
Πως μπορώ να εντοπίσω ένα φορητό υπολογιστή ή κινητό που μου έκλεψαν;
Πως μπορώ να φτιάξω ένα time-lapsed βίντεο; ( Webcam Timelapse, flix)